juli 12, 2017 admin

Ovenbaked pizza at Friden – Kivik

www.friden.nu

Österlen kind of excels in pizzas. And Fridens Gårdskrog does the pizza thing very well indeed. One of our go-to’s since they are open all year and have a great selection with unusual combination and humorous titles.


”Här kan du äta makalösa pizzor gräddade i vedeldad ugn. Med de bästa råvaror. Ekologiskt och närproducerat så mycket det bara går, så klart.

Här har vi gjort pizza på riktigt i snart tolv år. Långt innan det fanns en vedugn i varenda hörn.

Här är det på vårt vis. Vår ambition är inte att vara en vanlig restaurang. Servitörer står kanske inte i givakt och maten kan ta tid…

Pizza är för de flesta snabbmat. Så är det inte här.  Vi gör allt från grunden. De flesta råvaror har vi tagit hand om och förberett. Vi gör egen deg med surdeg som grund och pizzorna bakas ut för hand samtidigt som elden sköts. Många råvaror läggs på efter.

Så, slappna av, ta det som det är – Friden är en underbar plats för den som har öppet sinne och frid i hjärtat…

Förutom ett mycket brett utbud av öl och egenimporterat husvin serverar vi vår egen äppelmust av våra äpplen som aldrig lämnat gården. Vi har även en egen äppelspritdryck.

En måltid tillredd över öppen eld – kan det vara bättre.. Att dessutom få äta den där vägen slutar och äppelträden tar vid..

Du hittar oss ca 3 km utanför Kivik. Om du kör söderut mot Simrishamn ta av höger mot Vitaby efter Kivik. Efter några hundra meter ta höger i fyrvägskorsning. Uppför backen och vänster vid Friden skylt, strax innan Mellby Atelier.”

Tagged: , , , ,